RC Slope Soaring in Hong Kong

A forum for rc sailplane pilots
It is currently Sun May 12, 2024 7:54 pm

All times are UTC + 8 hours

Post new topic Reply to topic  [ 172 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon May 02, 2011 10:27 pm 

Albert wrote:
大家何必咁執著?幾十人比賽都搞成咁,比人睇到都成笑話。有野開會又唔講好佢。放哂係網上面掙抝,其實沒有好處,你一句我一言,一個起火,兩個又不順,到最後又未搞到大家唔開心!

我都唔明d例會開黎乜?有野仲咩唔比傾?
你地選出咁多位既執委,會長, 組長,未開會時傾好佢囉,會內作投票未得囉!你地執位committee話點,決定如何,立例如何,我地幾十位普通會員就會照跟。

樣樣問題一出就玩公投,我真係好無耐,仲有小小反感。
拔兄你味嚟個會,你有所不知,幾十人比賽都搞成咁,比人睇到都成笑話)確實係好難睇,(有野開會又唔傾好佢)你講得好啱,我地D乜長,物長,開會時當然有傾,重好想傾添,但一講到f3f,有人就話呢D野唔好响會到傾,更唔好响綱到傾,要傾就要約哂咁多3f友出嚟傾,仲話咁先夠公平同一齊投票,但依投票係可以多數服從少數,我唔知投嚟仲乜.

Last edited by ac on Thu May 05, 2011 9:54 pm, edited 1 time in total.

PostPosted: Mon May 02, 2011 10:40 pm 

ac wrote:
大家何必咁執著?幾十人比賽都搞成咁,比人睇到都成笑話。有野開會又唔講好佢。放哂係網上面掙抝,其實沒有好處,你一句我一言,一個起火,兩個又不順,到最後又未搞到大家唔開心!

你地選出咁多位既執委,會長, 組長,未開會時傾好佢囉,會內作投票未得囉!你地執位committee話點,決定如何,立例如何,我地幾十位普通會員就會照跟。

拔兄你味嚟個會,你有所不知,(幾十人比賽都搞成咁,比人睇到都成笑話)確實係好難睇,(有野開會又唔傾好佢)你講得好啱,我地D乜長,物長,開會時當然有傾,重好想傾添,但一講到f3f,有人就話呢D野唔好响會到傾,更唔好响綱到傾,要傾就要約哂咁多3f友出嚟傾,仲話咁先夠公平同一齊投票,但依投票係可以多數服從少數,我唔知投嚟仲乜.
講話唔好响綱嗰到傾嗰位人兄,佢咪一樣响綱到傾,真係畀佢講哂.我同意(會內作投票咪得囉!你地執位committee話點,决定如何)都會照跟,呢個係正確做法我絕對讚同,唔係開會嚟仲乜.

PostPosted: Mon May 02, 2011 10:56 pm 

仲有當每月聯賽,如果遲到,咁照上述幾位人兄所講,我地就要等,等到12点都要等,如果唔係就對遲到嘅飛友唔公平.但係又有人話遲到唔等,咁積係想点我都唔明.

PostPosted: Mon May 02, 2011 11:10 pm 

ac wrote:
ac wrote:

拔兄你味嚟個會,你有所不知,(幾十人比賽都搞成咁,比人睇到都成笑話)確實係好難睇,(有野開會又唔傾好佢)你講得好啱,我地D乜長,物長,開會時當然有傾,重好想傾添,但一講到f3f,有人就話呢D野唔好响會到傾,更唔好响綱到傾,要傾就要約哂咁多3f友出嚟傾,仲話咁先夠公平同一齊投票,但依投票係可以多數服從少數,我唔知投嚟仲乜.
講話唔好响綱嗰到傾嗰位人兄,佢咪一樣响綱到傾,真係畀佢講哂.我同意(會內作投票咪得囉!你地執位committee話點,决定如何)都會照跟,呢個係正確做法我絕對讚同,唔係開會嚟仲乜.
大家何必咁執著,拔兄''我唔係執著,我冇題出個任何方案,但我真係唔明D人响到講乜.

PostPosted: Tue May 03, 2011 10:28 pm 

我地一齊破左記錄喇!本post乃"2011香港F3F聯賽五",比賽未正式開始瀏覽次數巳超過2,400次 :shock:

PostPosted: Tue May 03, 2011 11:31 pm 

Kenneth Chan wrote:
我地一齊破左記錄喇!本post乃"2011香港F3F聯賽五",比賽未正式開始瀏覽次數巳超過2,400次 :shock:
点解破記錄,我明白係好多人會上網,如果吓吓話要約哂出嚟先傾得,你話幾時先會約齊脚,所以响綱係絕對可以傾.

PostPosted: Tue May 03, 2011 11:40 pm 

ac wrote:
Kenneth Chan wrote:
点解破記錄,我明白係好多人會上網,如果吓吓話要約哂出嚟先傾得,你話幾時先會約齊脚,所以响綱係絕對可以傾.

明年今日 別要再失眠 床褥都改變 如果有幸會面
或在同伴新婚的盛宴 惶惑地等待你出現 :lol: :lol: :lol:

PostPosted: Wed May 04, 2011 1:40 pm 

嘿嘿 過路 ge ! 睇左呢道d野我真係覺得唔入3f去玩電機係岩 ge

睇到有班友明知母親節走唔開, 擺明就張錯就錯玩屈機, 先介低幾件囉甜頭, 呢d 擺明就係香港精神喇, 有 so 唔囉就笨, 講完條例係錦, 明明話左係日子搞鬼錯, 點解仲去公投果個錯 ge 日子? 仲要話小數服從多數照去, 係咪好狗兩菜? 唔係屈機搵鬼信

仲有千期唔好俾你地 d老母老婆睇到呢個鋪屎有二十幾條友想係母親節閃, 你地有邊個唔係老母生 ge? 同老扳羅假去飛 3f 都唔理老母 ? 佢地知道一個二個係母親節跳樓你地就知衰, 真係道德淪落

PostPosted: Wed May 04, 2011 10:11 pm 

Hi 李文 / Kenneth 老世:

今次你地係CD / co-CD,記得盡快出比賽名單,五月比賽已定在八號,唔好當我F3F組長流 :twisted:

記得加埋我個名,今次我認衰仔,講過唔算數 :lol: :lol:

Stanley,請你都參加,就算你覺得係唔公平,我地都係跟程序做,有問題有出錯都唔關你事嘅,我地已經修訂咗Local rule,現正加緊寫中文版,好快會推出。 8)

PostPosted: Wed May 04, 2011 10:57 pm 

Support Support

PostPosted: Wed May 04, 2011 11:22 pm 

立即做嘢!

香港F3F聯賽2011 - 第五戰

日期: 2011 年 5 月 8 日
時間: 上午7時55分簡報. 比賽8時正開始(暫定)
地點: 良景(暫定)
主審: 李文
副審: 細Ken
工作人員: 高佬生

出場序如下,首位出機的將於現場抽出!

1 阿權
2 Kolosun
3 Eric Wong
4 Lee Man
5 Donny Leung
6 Alex So
7 燦長老
8 CM Cheng
9 Steve
10 Chan Kwok Wai
11 AC Wai
12 Allan Yeung
13 Sunny
14 Alan Lau
15 Sai Man
16 阿華
17 小廣
18 Ken28
19 Angus Lee
20 Kenneth Chan
21 KY Mak
22 Cheung Wan Kin
23 阿永
24 Philip Leung
25 Johnson Yeung
26 Billy Chau
27 Fat Fai
28 Pong

Last edited by Kenneth Chan on Fri May 06, 2011 7:55 pm, edited 3 times in total.

PostPosted: Wed May 04, 2011 11:48 pm 

請刪除我名, 我退出

有勞各大大

PostPosted: Thu May 05, 2011 1:12 am 

我都黎唔到. . . :cry:

PostPosted: Thu May 05, 2011 1:43 pm 

好明顯,進步動力又出現喇,上次細Ken果劑(助燃劑)只係打邊爐石油氣咁細支,已經功效顯著,今次呢劑直情係送上樓果隻咁大罐,上次話 (好欠缺動力) 果位千其唔好浪費呀!

PostPosted: Thu May 05, 2011 9:28 pm 

2007時無改期基制,2008年母親節要求改期,我地無案程序做,而是選用較人性化的方案,立即改例,選一個所有飛友可接受的新日子比賽。

今次的安排,唔去討論接受個公平原則先,我覺得係唔合理,所以我堅持以無聲抗議唔會出席5月的比賽,希望各位原諒。

這是我個人決定,希望各位無須掛齒,以和為貴,預祝比賽成功,大家玩得開心!
其他受影向的飛友,希望你地無須介懷,餘下的賽事要繼續努力參賽,千其唔好放棄!

CM組長,請搵人帶備電腦計分,影多D靚相放上網,可能的話寫幾句有關戰況,好等我寫個report放在個會網上留為記錄。

我星期日會帶剛整好隻Extreme上飛鵝山試飛,獨享南風,晚上跟我囡囡個媽媽興祝母親節!
Cheers!

PostPosted: Fri May 06, 2011 4:39 pm 

Stanley wrote:
2007時無改期基制,2008年母親節要求改期,我地無案程序做,而是選用較人性化的方案,立即改例,選一個所有飛友可接受的新日子比賽。

今次的安排,唔去討論接受個公平原則先,我覺得係唔合理,所以我堅持以無聲抗議唔會出席5月的比賽,希望各位原諒。

這是我個人決定,希望各位無須掛齒,以和為貴,預祝比賽成功,大家玩得開心!
其他受影向的飛友,希望你地無須介懷,餘下的賽事要繼續努力參賽,千其唔好放棄!

CM組長,請搵人帶備電腦計分,影多D靚相放上網,可能的話寫幾句有關戰況,好等我寫個report放在個會網上留為記錄。

我星期日會帶剛整好隻Extreme上飛鵝山試飛,獨享南風,晚上跟我囡囡個媽媽興祝母親節!
Cheers!

Stanley, 8/5 我一早就知自己去唔到, 我志在參與, 成績其次, 沒有什麼怨言... 現大家戰意旺盛, 很多人是很在意的~ 所以我覺得會內之賽例及賽期安排方法, 應該是時候更新一下, 除去灰色地帶, 確定爭議問題; 等我們一眾參賽耆有所適從.

F3F 是現在會之重點項目, 希望你們能下次開會討論及決定一下. 否則又會出現不同 CD 有不同準則問題. 及免去日後賽期之爭議問題!! 等大家都玩得開心D~ :lol:

PostPosted: Fri May 06, 2011 5:23 pm 

傻仔拔, 係戰意越濃定係賤意越濃乜你咁都睇唔到咩? 你出黎講乜道理, 岩唔岩D人都會照插你插到你頂唔順咪離場介少個, 乜野以和為貴到係流ge

PostPosted: Sat May 07, 2011 12:46 am 

MINIDICK 兄, 我相信你既說法是錯的!! 因為 F3F 越多人會越好玩~~~ 趕走哂D人得返你一個鬥春麼?? 請理性討論... 謝謝!!

PostPosted: Sat May 07, 2011 4:20 am 

MINIDICK 兄, 我相信你既說法是錯的!! 因為 F3F 越多人會越好玩~~~ 趕走哂D人得返你一個鬥春麼?? 請理性討論... 謝謝!!

Albert你寫得好攪笑 :lol: :lol: :lol:

PostPosted: Sat May 07, 2011 3:22 pm 

拔拔你好叻呀,你再讀書叻d可以去做法官,到時你邊有時候去鬧春麽!!!

PostPosted: Sat May 07, 2011 7:17 pm 

CD大大,真抱歉,明天家中有事,未能出席。
Sunny

PostPosted: Sat May 07, 2011 8:11 pm 

明早06:00前公佈比賽地點!
08:00準時開賽 :wink:

PostPosted: Sat May 07, 2011 10:44 pm 

sang wrote:
拔拔你好叻呀,你再讀書叻d可以去做法官,到時你邊有時候去鬧春麽!!!

拔兄,你再讀書叻D可以去做法官,咁我讀多D書就可以做"鱷jet唇"

Post new topic Reply to topic  [ 172 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC + 8 hours