RC Slope Soaring in Hong Kong

A forum for rc sailplane pilots
It is currently Thu Mar 28, 2024 4:28 pm

All times are UTC + 8 hours

Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Jun 29, 2004 11:07 pm 

放機加香港夜景

三幾名機友暫定於星期六 2004-07-03 晚上約八時在飛鵝山西南位夜航,
據天文台預報當日為4-5級西南風,有驟雨,有興趣者可自備燈機或螢光棒到時出席或參觀。

除黑哥用Mini Ventus 外,最好用EPP機,

如當晚打風落雨,自動取消順延一星期。

小食、飲品、電筒、螢光棒、膠紙等等,全部都無,請自備。

順延一星期 2004-07-10

Last edited by Billy on Thu Jul 08, 2004 1:41 am, edited 2 times in total.

Post subject:
PostPosted: Wed Jun 30, 2004 3:33 am 
:? 為弟細佬我年紀細、叫小克得啦、折壽呀。 :oops: mini ventus呢要比時間去燃、所以呢未能出席、則係近排又多做啦,又多煩啦,停航喎、呢不過都可能整好隻板仔飛唔定、湊興嘛、呢日係十五喎、天朗氣清有月光添、飛上月光度隻机會消失、師兄師姊帶多件衫喎、大風呀、涼 :roll:

PostPosted: Wed Jun 30, 2004 3:33 am 
:? 為弟細佬我年紀細、叫小克得啦、折壽呀。 :oops: mini ventus呢要比時間去燃、所以呢未能出席、則係近排又多做啦,又多煩啦,停航喎、呢不過都可能整好隻板仔飛唔定、湊興嘛、呢日係十五喎、天朗氣清有月光添、飛上月光度隻机會消失、師兄師姊帶多件衫喎、大風呀、涼 :roll:

PostPosted: Wed Jun 30, 2004 3:35 am 

PostPosted: Wed Jun 30, 2004 3:36 am 

Post subject: 飛 鵝 山 露 營
PostPosted: Thu Jul 01, 2004 12:24 am 
我 們 是 一 班 童 軍 , 這 件 事 發 生在我 們 去 飛 鵝 山 露 營 的 時 侯 。

在 一 個 非 常 大 霧 的 晚 上 , 初 時我們 在 營 地 是 一 點 怪 事 也 沒 發 生 , 但是當 我 們 離 開 營 地 的 短 短 三 小 時 , 怪事就 發 生 。 不 知 什 麼 原 因 , 我 們 的 一包兩 公 斤 米 , 竟 然 一 粒 都 無 得 剩 , 得返個 米 袋 , 不 知 是 人 還 是 鬼 的 所 為 呢 ?

最 奇 怪 的 是 , 我 們 將 包 米 放 在一個 架 上 , 但 是 個 米 袋 就 是 地 上 面 ,我們 相 信 不 是 風 和 人 的 所 為 , 因 為 風是無 可 能 將 包 米 吹 跌 , 就 算 吹 得 跌 也無可 能 吹 到 一 粒 米 都 無 得 剩 ; 人 為 也 是無可 能 , 因 為 無 人 會 只 是 偷 米 而 唔 偷其他 東 西 。

經 過 這 件 事 , 我 們 都 好 驚 , 足足驚 了 兩 晚 , 你 話 這 件 事 點 解 釋 , 邪唔 邪 , 驚 唔 驚 , 我 們 就 真 係 唔 識 點 解釋, 所 以 奉 勸 那 些 喜 歡 夜 晚 上 飛 鵝 山的朋 友 , 小 心!!! 小 心 !!!

Post subject: 飛 鵝 山 露 營
PostPosted: Thu Jul 01, 2004 12:25 am 
我 們 是 一 班 童 軍 , 這 件 事 發 生在我 們 去 飛 鵝 山 露 營 的 時 侯 。

在 一 個 非 常 大 霧 的 晚 上 , 初 時我們 在 營 地 是 一 點 怪 事 也 沒 發 生 , 但是當 我 們 離 開 營 地 的 短 短 三 小 時 , 怪事就 發 生 。 不 知 什 麼 原 因 , 我 們 的 一包兩 公 斤 米 , 竟 然 一 粒 都 無 得 剩 , 得返個 米 袋 , 不 知 是 人 還 是 鬼 的 所 為 呢 ?

最 奇 怪 的 是 , 我 們 將 包 米 放 在一個 架 上 , 但 是 個 米 袋 就 是 地 上 面 ,我們 相 信 不 是 風 和 人 的 所 為 , 因 為 風是無 可 能 將 包 米 吹 跌 , 就 算 吹 得 跌 也無可 能 吹 到 一 粒 米 都 無 得 剩 ; 人 為 也 是無可 能 , 因 為 無 人 會 只 是 偷 米 而 唔 偷其他 東 西 。

經 過 這 件 事 , 我 們 都 好 驚 , 足足驚 了 兩 晚 , 你 話 這 件 事 點 解 釋 , 邪唔 邪 , 驚 唔 驚 , 我 們 就 真 係 唔 識 點 解釋, 所 以 奉 勸 那 些 喜 歡 夜 晚 上 飛 鵝 山的朋 友 , 小 心!!! 小 心 !!!

PostPosted: Thu Jul 01, 2004 1:56 am 
小克如果你飛架mini ventus 既話,我就飛架shootingstar/fredy夜行伴你(見你吟)!不過唔知點攪D燈上去,你可否代勞?

PostPosted: Thu Jul 01, 2004 1:58 am 
小克如果你飛架mini ventus 既話,我就飛架shootingstar/fredy夜行伴你(見你吟)!不過唔知點攪D燈上去,你可否代勞?

PostPosted: Thu Jul 01, 2004 1:20 pm 

小明 wrote:

see......

PostPosted: Thu Jul 01, 2004 1:48 pm 
小明兄:如果你架射爆星同肥要裝燈的話、最好就內藏啦、如果唔介意話、可以翼前開窿裝燈、而机身可以清色變半透明、如果你唔得閒、我樂意代勞、不過多數用兩架机改得一架成功、你得閒咪比兩架我改囉、當然如果第一架裝好、第二架我會放 :roll: 屋企柜啦、

PostPosted: Fri Jul 02, 2004 1:03 am 
橫掂都係,玩鋪激D,幫我攪攪新意思。

PostPosted: Fri Jul 02, 2004 2:08 am 

小克'小明'小李'你好,我隻Beetle以起貨同裝了22支LED燈,星期六晚見.

PostPosted: Fri Jul 02, 2004 12:42 pm 
:D :D :D :D :D 星期六 2004-07-03 晚上約八時在飛鵝山西南位夜航,

PostPosted: Fri Jul 02, 2004 3:38 pm 

小明 wrote:

你可以帶埋穿雲箭去,到時射飛機/打飛機.

PostPosted: Fri Jul 02, 2004 4:10 pm 
Billy wrote:
小明 wrote:

你可以帶埋穿雲箭去,到時射飛機/打飛機.[/quote

不如玩大D.放煙花加放山火好嗎..........

PostPosted: Fri Jul 02, 2004 9:45 pm 
更唔好啦!個會好差人架,實比差人啦架!不如提議個夜間F3F,之後再攪個三六煲(滾滾派對),叫亞Billy快D籌備啦!請促促報名啦!

Post subject: Re: 飛 鵝 山 露 營
PostPosted: Sat Jul 03, 2004 12:01 am 

kin wrote:

!!!

Kin哥你好,你所講的事在我身上發生過.不過唔係飛鵝山,係馬會真係一粒米都無得剩,我都驚足兩晚,你話邪唔邪. :twisted:

PostPosted: Sat Jul 03, 2004 11:14 am 

[/img]http://www.smartgroups.com/picvault/22321290.jpg/pic0009.jpg

PostPosted: Sat Jul 03, 2004 11:15 am 

http://www.smartgroups.com/picvault/223 ... ic0009.jpg

PostPosted: Sat Jul 03, 2004 11:16 am 

Post subject: FLy AT night
PostPosted: Sat Jul 03, 2004 11:16 am 

PostPosted: Thu Jul 08, 2004 1:44 am 

Billy wrote:
放機加香港夜景

三幾名機友暫定於星期六 2004-07-03 晚上約八時在飛鵝山西南位夜航,
據天文台預報當日為4-5級西南風,有驟雨,有興趣者可自備燈機或螢光棒到時出席或參觀。

除黑哥用Mini Ventus 外,最好用EPP機,

如當晚打風落雨,自動取消順延一星期。

小食、飲品、電筒、螢光棒、膠紙等等,全部都無,請自備。

順延一星期 2004-07-10

Post new topic Reply to topic  [ 23 posts ] 

All times are UTC + 8 hours